Tips och färg

Att gå till frisören handlar inte bara om att unna sig lite egen tid och lyx. Det är viktigt att ta väl hand om sitt hår. När du besöker din frisör är det bra att tänka på att försöka ta reda på hur du ska sköta ditt hår om vardagarna, tänk på att din frisör i Helsingborg har lång utbildning och säkert kan ge dig tips om skötsel.

Den hårvård ditt hår behöver beror till största del på vilket typ av hår du har, tjockt med grova hårstrån eller tunt med fina hårstrån? Fråga alltid din frisör efter bra tips på produkter och styling knep du kan använda för just ditt hår. Just hårvård är extra viktigt när du färgar eller slingar ditt hår, idag finner du hårvårdsprodukter för färgat hår hos de flesta leverantörerna på marknaden.

Färg, toning eller slingor?

Att färga eller slinga håret är något de flesta har provat någon gång i livet. Kanske var det snygga slingor inför en stor fest eller en häftig färg som tonåring. Oavsett varför och vilken färg man väljer är det extra viktigt att ta hand om håret när det är behandlat. Detta gör du bland annat med bra och kvalitativa inpackningar.

När du har bestämt dig vilken färg du vill ha är det dags att bestämma vilken behandling du vill genomgå:

Slingor

  • Slinghätta – denna metod passar vanligen kortare hår och ger tunna fina slingor i håret. Resultatet blir jämnt och metoden passar väldigt bra om man vill dölja en utväxt.
  • Fri hand – denna metod är smidig eftersom man kan lägga slingorna precis där man vill ha dem då slingorna målas med pensel.
  • Hela partier – denna metod innebär att man slingar större fält så som underhåret.
  • Folieslingor – denna metod passar halvlångt till långt hår och innebär att man målar och viker in varje slinga i folie under behandlingen.

Toning

Att tona håret innebär att den färg man väljer lägger sig utanpå hårstråt vid behandlingen. Därför kan man efter ett visst antal tvättar uppleva att färgen försvinner. Det är en skonsam metod för håret men färgen håller inte lika länge som om du hade färgat det. Vill du inte ha någon färg men tycker att ditt hår känns tråkigt kan du hitta en toning i din egen hårfärg för att ge ditt hår lite extra glans.

Färgning

När man väljer att färga håret så tränger färgen in i hårstrået och färgen det inifrån, därför kan man inte tvätta ur en färgning som man kan med en toning. Om man färgar håret och vill behålla färgen längre är det extra viktigt att man är noga med hårvården. Beroende på din hårkvalitet kan det uppstå slitage.

Rådfråga alltid din frisör!